Sortida cultural amb microteatre al Mas de Cavaller


Unes 150 persones i diversos carros dels Tres Tombs i d’alguns particulars van participar a la caminada que va transcórrer ahir dimarts 19 de juliol, des del Parc de la Mòbila fins al Mas de Cavaller. 


Inicialment estava previst arribar al Mas de Magrinyà, lloc on s’havia d’explicar la llegenda dels quatre alcaldes, però l’estat ruïnós del mas, completament colgat de vegetació, van aconsellar traslladar la visita  al mas de Cavaller, que, de totes maneres, és un dels masos més antics, imponents i ben arreglats del municipi. 


Els assistents van gaudir d’una documentadíssima explicació històrica a càrrec del guia Oriol Nicolau i, tot seguit, d’una representació teatral sobre la llegenda dels quatre alcaldes (Vilallonga, Perafort, la Pobla de Mafumet i Constantí) que, a l’època de la Comuna del Camp, es disputaven l’ús de l’aigua del riu Francolí. Aquesta obra constava d’un acte escrit per l’investigador local Ferran Marín, i els actors del grup Les Forques Teatre. Posteriorment, l’Ajuntament convidà els participants a un gelat i organitzà la tornada en autobús.


Font: Arxiu de Constantí