Estrena a Tarragona de l’obra “El trasllat del Braç de Santa Tecla”


L’obra s’ha presentat a la plaça de la Pagesia i i ha permès al grup de teatre de Constantí tornar a fer un viatge en el temps i recrear la processó que al 1321.


El grup Les Forques Teatre “Associació d’Amics del Teatre de Constantí” ha tornat a representar aquest dilluns, 19 de setembre l’obra el “Trasllat del Braç de Santa Tecla” en una cita molt especial, i és que la presentació de l’obra s’emmarcava en la programació d’actes de les festes de Santa Tecla de Tarragona.


L’obra s’ha presentat a la plaça de la Pagesia i i ha permès al grup de teatre de Constantí tornar a fer un viatge en el temps i recrear la processó que al 1321 va portar la relíquia de Santa Tecla des del Castell de l’Arquebisbe, a Constantí, fins a la Catedral de Tarragona. A l’obra hi participaven catorze actors i actrius locals i una cinquantena de figurants, i ha comptat amb la intervenció de les principals figures polítiques i religioses del moment, com el rei Jaume II o l’arquebisbe Eiximen de Luna al costat del batlle de Constantí i la seva família.


L’obra “El trasllat del Braç de Santa Tecla” pretén acostar un dels fets cabdals de la història local d’una manera fresca i amable. Està dirigida per Marc Cardó i compta amb guió de l’historiador Ferran Marín. Les Forques Teatre ja va estrenar la representació teatral el passat mes de maig a Constantí, en el marc de la commemoració dels 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla. El director de Les Forques Teatre, Marc Cardó, ha destacat la importància de poder representar l’obra de teatre a la ciutat de Tarragona.


Text: Diari de Tarragona
Foto: Òscar Sánchez