Prop d’un centenar de persones descobreixen els racons (des)coneguts del carrer Major

Explicacions davant del centre parroquial, foto: Fortuny fotògrafs.

Prop d’un centenar de persones han participat aquest dimarts 25 de juliol de la caminada nocturna pels racons (des)coneguts del carrer Major. Es tractava de la darrera de les caminades del mes de juliol que s’han programat dins el cicle “Fem Estiu, Fem Constantí”.


Després de l’èxit d’aquesta proposta en anteriors edicions, en que es va visitar el Constantí medieval o els indrets on històricament van tenir lloc els conflictes bèl·lics que van afectar la vila, la caminada d’aquest any ha plantejat un recorregut pel carrer Major, el carrer amb més història del municipi i on més ”històries” hi han tingut lloc. És i ha estat l’escenari dels esdeveniments més importants de la vida social, política i religiosa del poble, i encara representa el centre de reunió en la vida quotidiana, amb el que popularment es coneix com «la Plaça».


La visita guiada es va iniciar davant del refugi i va comptar amb les explicacions del guia cultural i investigador local Ferran Marín i, novament, amb la participació dels carros dels Tres tombs. Durant la caminada es van visitar els espais més emblemàtics i les històries que s’amaguen darrera els principals escenaris del carrer Major en tota la seva extensió, des de la plaça de l’Església fins a la rèplica del Tepidàrium de Centcelles que s’ha instal·lat a l’entrada al poble.


Durant el trajecte es van visitar els principals edificis i elements arquitectònics del carrer Major com l’Església Parroquial de Sant Feliu i la seva plaça, la Farmàcia, el Casino, el Sindicat, la Sala Parroquial i el Centre Parroquial, la Casa de la Vila o les Escoles Velles, en definitiva tots els elements i espais que han anat configurant la personalitat històrica del carrer Major al llarg de la història.


Font: Ajuntament de Constantí