Visita nocturna al Constantí Medieval: urbanisme, història i patrimoni cultural

Foto: Rafel Solé

Aquest proper divendres, la visita guiada pel Constantí medieval ens mostrarà un element antic que, en certa manera, ha estat ocult durant molt de temps: el traçat urbà. I és que el traçat dels carrers i les places del nucli antic és gairebé el mateix que fa cinc-cent anys. Els carrers no han variat el seu recorregut. Caminant per ells, resseguim els portals, la muralla, les torres, les esglésies i el castell. Us ensenyarem on estaven situats i la lògica del seu funcionament.

La visita guiada serà a càrrec de Ferran Marín, un dels millors coneixedors del Constantí medieval, autor de monografies històriques sobre l'Errmita de Sant Llorenç i l'Hospital de Constantí. També és autor de la novel·la històrica "Gastó de Constantí", el llibre que protagonitza el proper Club de Lectura de la Biblioteca Municipal (dimecres 6 de setembre a les 20 h.).

La visita guiada nocturna pel Constantí medieval serà el proper divendres 8 de setembre a les 22h., al Parc de la Muralla. I si voleu, abans podeu participar al sopar popular, també al Parc de la Muralla, a les 21 h., amb inscripció prèvia a l'Ajuntament fins al 7 de setembre, preu 8 euros.